Thursday, 31 May 2012

hai. last entry for my "sweettttt" blog lah kan. hahaha. after thiss, it will be shut down from evrything and fromm me, nothing much to say. just this entry also just for you. hmm. tiada apa yang indah melainkan mengenali diri awak. berkali kali saya cuba untuk melupakan awak, tapi tak semudah yang saya sangka kan. saya thu, kat luar sana bukan saya sorang je yang awak ada. dan mungkin saya bukan yang terakhir untuk awak. apa yang saya buat kat awak selama ni, cuma nak buktikan yang diri ini sangat2 sayangkan awak. tiada apa yang terindah melainkan tengok awak tersenyum. saya harap awak pun akan buat perkara yang sama terhadap saya. menyayangi diri sayaa. if i can turn back time.,, saya nak hargai awak sangat sangat. saya nak jumpa awak selalu. saya nak keluar sama sama dengan awak mcam dulu dulu. dan saya nak ada bersama awak setiap masa. every second awak. but time flies. awak dah berubah. tapi saya akan setia di sini. menunggu awak. jangan risau.  It will be okay. It will always be sayang. I love you. :*

Tuesday, 15 May 2012

as-salam. hmmm. bahagiakah aku dengan keadaan sebegini?? kenapa kau begitu kejam terhadap diriku? kenapa kau sanggup biarkan aku menangis sendiri? kenapa kau sanggup biarkan aku terluka keseorangan tanpa tiada kata maaf daripada kau? mungkin aku terlalu bodoh dengan permainan aku sendiri. aku terlalu bodoh sebab aku terlalu menyayangi diri kau. kenapa kau takknak jaga hati dan perasaan aku sepertimana kau lakukan terhadap aku dulu? aku tak ingin kan kau yang cukup cukup sempurna terhadap diri aku. aku hnaya inginkan kau memahami kehendak aku. yang memahami hati seorang perempuan. aku tidak inginkan janji palsu yang keluar dari mulut kau. aku taknak bermimpi lagi. aku nak hidup dalam dunia realiti. aku taknak menangis setiap masa disaat hati ini betul2 mrinduikan mu. aku ingin sentiasa tersenyummm sepertimana tersenyum nya kau tanpa memikirkan sedikit pun keadaan diri aku. layakkah aku berada di samping kau lagi? tolongggg jelaskan tentang semua perkara. tolong paham kan aku. tolongg sedarkan diri aku. aku tak sanggup menyayangi orang yang hanya mengaggap aku bukan sape sape. thanks

AM

Thursday, 10 May 2012

hatiku sakit. hati ku sangat sedih. tapi tiada saapee pedulik. aku mengharapkan die yang datang tapi aku tahu itu cume mimipi. mimipi yang aku bina sendiri. jangan nangis laaa. there is noo point. tq

Monday, 7 May 2012

miracle

as-salam. hai. apa itu miracle? keajaiban lah beb. kepala pening, hatipun sedih, mata pun ngantok, perut selalu buat hal.. tapi tu normal lah. dugaan namanyaa. nak hapuskan dosa dosa kecil kan?? ok. bukan tuu yang aku nak citer kan, tapi aku sedang menunggu keajaiban yang berlaku dalam kehidupan aku, dalam diri aku. keajaiban yang boleh membuatkan aku sentiasa tersenyumm. keajaiban yang boleh membuat kan aku mendapat kejayaan dunia dan akhirat. ohh. memang ajaib lah kan kalau mende tu terjadik tanpa usahaa dari diri aku sendiri. tapi nama pun manusia, selalu alpaa dengan kebun kebun dunia dan akhirnya menggadaikan taman taman indah di akhirat. aku belajar untuk mendekatkan diri kepada Allah. belajar untuk taknak kecewakan perasaan parents aku dan family aku yang merupakn hadiah istimewa daripada Allah. aku menyayangi. mencintai, merindui sesorang juga kerana Allah. bukan nafsu semata mata. aku ingin kan hubungan yang betul2 betul halal. tapi jika sesorang itu menolak perasaan aku itu, mungkin lebih baik aku mencintainya dalam diam. Allah pasti merencanakan sesuatu yang terbaik untuk hambanya. aku dah puas menangis, kadang kadang buat aku tersedar siapa aku di muka bumi ini. knape Allah memberikan aku dugaan sebegini rupaa? yang pasti, dulu aku lalai dengan kehidupan aku. selama 19 tahun aku hidup, takpernah satu pun aku bahagiakan family aku. result spm aku sangat lah terukk. dan aku mengaku tu sume. sebab apa? hanya diri aku sendiri yang tahuu. kadang kadang membuatkan aku give up dengan perassaan aku sendiri. yang pasti ada hikmah di sebalik semua ni. dan awak datanglah kalau awak betul betul bersedia untuk menjaga, menyayangi dan mencintai diri saya seadanya. pergilah awak kalau tu yang membuatkan awak bahagia. keajaiban pasti akan hadir sekiranya sesorang itu berusaha untuk mendapatkannya. wassalam.

      “Ya Allah, ya Tuhanku. Mulai saat ini, aku ikhlaskan segala rasa rinduku, cintaku dan rasa kasihku pada diri mu. Aku ikhlaskan segala apa yang berlaku.. amin"




Saturday, 5 May 2012

no title

salam. hari ni takde menda pun nak aku cerita kan. just jari ni bosan bosan tak tahu nak buat apa. mood aku pun tak bape nak okay. as usual la. hmm, aku just nak ceritakan tentang seorang hamba Allah yang boleh dikatakan rapat dengan aku. pada mulanya malas lah nak masuk campur masalah die. tapi memandangkan kisah aku pun lebih kurang sadis macam die, soo aku paham keadaan die. paham apa yang die inginkan. hmm, kisah ni tetap ada kaitan dengan seorang yang bernama LELAKI. hati nya berkecai kecai disebabkan seorang lelaki. die takpenah pedulik kan pun maki hamun dari seorang lelaki yang dianggap sebagai teman sehidup semati. maki hamun merupakan makanan hariaan baginya. and kadang kadang aku pikir die ni lebih kurang bodoh lah. yela, sebab kan sayang kan sesorang, family diketepikan. baginya kebhagiaan lelaki tersebut lebih penting. ini lah yang dinamakan perempuan. sanggup berkorban apa sahaja asalkan dapat melihat si die bhagia. sama lah keadaan ngan aku. tapi family tetap aku utamakan. air mata merupakan peneman setiap malam sebelum dia tido. kadang kadang nak je aku maki laki tuu. tak sedar diuntung. aapaa yang aku tahu, bnyak yang dah die korban kan untuk si die. tapi, kesedihan yang die dapat. aku sebagai kawan, hanya mampu nasihat dan terus nasihat. tetap jugak bagi sokongan walaupun kadang2 tu tindakan die sangat tak masuk akal. tapi ingat lah, kita tetap masih ada family, kawan kawan dan yang paling penting masih aada Allah yang sentiasa menyayangi hambanya di muka bumi ini, insyaAllah.

*dan kau, jangan bertindak ikut perasaan, pikir family kau dulu before kau pikir orang yang belum tentu lagi pikirkan perasaan kau. kawan kawan kau akan selalu menyokong kau tu tau.