Sunday, 29 April 2012

lelaki

assalamualaikum. kalau aku ada pilihan aku nak sangat jdi lelaki. cool kan? awesome gile. tak payah nak pikr mende2 remeh. tak payah nak serabot kan kepala mende2 yang merimaskan. tapi aku bersyukur sebab aku dilahirkan menjadi seorang perempuan. perempuan itu mulia di sisi Allah. alhamdulillah. tapi ingat lah wahai kaum lelaki. tulang rusuk kau tu ada tujuh je pun. kami lah kaum2 wanita ni akan mengisi kekosongan tulang rusuk kau tu. soo, hargailah wanita yang ada di sekeliling kau tu. tak susah pun bro. taknak cakap taknak. jangan pernah amik kesempatan ke atas wanita. wanita kaum yang lemah. selalu nak dirinya dihargai. selalu nak dirinya dibelai. jangan menyinta kalau tak sudi lah wehh. errrrrr. so, bro bro sekalian... hargailah wanita. jangan pernah beri harapan kalau mende tu kau pun taksure lagi. jangan jatuhkan airmata wanita sebab kau. setitik airmata wanita jatuh sebab kau, dosa weh yang kau dapat. tauk tak?? sayangilah, hargailah selagi die masih berda di depan mata. btw, saya sayang superhero saya. >.<



tiada apa yang lebih indah melainkan melihat orang yang disayangi sentiasa bahagia. kbyee


Tuesday, 24 April 2012

thats why i love you



AND AWAK APIS!
TAKE NOTE PLEASE!!


I LOVE YOU SUPER DUPER EXTRA EXTRA DAMN MUCH. MISSING MY HERO T_T

senyum sampai tua :')

assalamuaalaikum. dey dey! hehehe. *malu pulak iteww nak cakap. >.< okay okay. meh sini nak bisik. sebenarnya kan mak ayah kite kan dah tahu kan yang kite ni dah kapel dengan kan abg apis tau tau. okay! aku tahu gedik. basic puhhleeaaseee. heheh. memang aku tak sangka tahu tak. only god know how im feeling right now. huh. lega. alhamdulillah. semoga jodoh aku dengan dia akan terus berkekalan. aminn. doakan tau. *buat muka sambil angkat kening. huarggghhh! adedededeh. ngantuk pulak. always love you sayang. saya rindu sangat sangat hero saya yang comel comel tuu. byee

Friday, 20 April 2012

:'(

salam. aku sedih sangat2. awak... kadang2 tu saya pikir saya tak layak untuk berada di samping awak kan. saya tahu hidup awak lebih bahagia bila saya takde di sisi awak. saya tahu saya sangat merimaskan. saya cuma nak manja2 ngan awak je. salah ke? saya nak merasa kasih sayang awak. saya betul2 rindukan awak. awak. andai kata suatu masa awak tak perlukan saya lagi. lepaskan saya elok2 ye. awak jangan pernah ada untuk saya lagi tau. saya tahu saya tak layak untuk awak. untuk apa saya ngan awak, kalau awak selalu marahkan saya. kalau awak selalu tengking saya kan. kalau awak just sakitkan hati saya. saya pun manusia awak.  hati dan perasaan saya tak pernah pun ada orang jaga. mungkin impian saya sukar untuk dilaksanakan. kalau awak nak tahu, saya selalu doakan awak. selalu nak tengok awak bahagia. mungkin saya akan lebih kuat lepas ni kan. awak, caye lah. kasih saya, cinta saya, hanya lah untuk orang yang sudi menghargai nya. sebak rasa nya. k  byeee :(

Thursday, 19 April 2012

sayang?

assalamualaikum. semoga hari2 kalian sentiasa mendapat keberkatan Allah. amin. entry aku kali ni betul2 mengubah hundred percent hidup aku. And for sure mestilah ada kaitan dengan hidup aku sekarang. dulu, aku takpernah sayangkan sesorang. bagi aku, tak mungkin aku sayangkan sesorang yang bernama LELAKI. now, ambik kau! tu lah dulu aku kerek sangat. errrr. hahaha. klaka bila pkir2 balik. membe2 lama aku semua gelak guling2 bila dengar aku kapel. hahha. damn. "zaris hati kering kapel wooo. sayang bagai nak lak tu." ayat tu dah biasa aku dengar lah. ada aku kesah? lantak ahh. yang penting aku bahagia. tapi bila sayang tu tak dibalas mesti seksa kan? rasa macam nak bunuh diri pun ada. tapi aku masih ada Allah. semua yang berlaku pasti ada hikmah. aku pegang prinsip tuu. aku pernah lost sekejap bila kasih aku tak dihiraukan. study aku hancur lebur. aku selalu sakit. everythng under control. aku berharaap aku bertemu jodoh dengan orang yang betul2 sayangkan aku. yang terima aku seadanya. aminn. dan awak! apis! saya sayangkan awak sangat sangat. saya cintakan awak sangat sangat. saya berharap sangat awak lah jodoh saya. saya tak cantik macam orang lain awak. saya tak pandai mana pun. saya takde apa2 pun yang boleh saya bagi kat awak. im nothing. i love you for the rest of my life.

Tuesday, 17 April 2012

no feeling

assalamualaikum. sayu je rasaa hati ini. rasa macam ada sesuatu yang hilang daripada hidup aku. seperti ditikam2 oleh manusia durjana. eceh. ayat nak hardcore2 je kan. di mana saya di hati awak?? undefined kan. hmm sokeyh. hati orang kita mana tahu kan. awakk. awak sayang saya macam saya sayangkan awak takk??
awak setia kat saya tak macam setia nya saya kat awak? awak akan lakukan apa je ke untuk saya macam aapaa yang dah saya buat kat awak?? awak rindu tak kat saya macam rindunya saya kat awak?? orang selalu cakap kalau adanya cinta sejati mesti awak dah tunjukkan betapa sayang nya awak kat saya. tapi... memang saya takkan dapat semua tu dari awak ke?? tapi saya tahu untuk semua jaawapan yang saya tanya tu kan. mestia jawapan nya semua pun TAK. kalau awak sayangkan saya sangat2, awak takkan sakitkan hati saya. awak mesti paham perasaan saya. awak mesti ada di saat saya perlukan sesorang. ohh yes!! aku touching. aku sebak. k byeeee



Monday, 16 April 2012

patah beribu ribu hatiku

assalamualaikum. sedih? dah sebahagian daripada hidup aku da pun. aku belajar untuk menghargai diri aku sekarang. belajar untuk kembalikan diri aku yang sebelum ni. tapi aku terlalu lemah. aku selalu mengharapkan orang lain. kalau aku boleh buat pilihan, aku nak sangat lupakan kau! lupakan segalanya tentang kau. lupakan kenangan kenangan yang pernah kau hadiahkan kat aku dulu. lupakan janji2 kau. lupakan segalanya tentang diri kau. tapi aku perlukan masa untuk itu. aku sedih bila kau terus menerus menghukum jiwa aku. seakan akan kau tak pernah ada hati. takpernah ada perasaan untuk memikirkan tentang diri aku. aku setia setengah mati disebabkan kau. aku tak kesah sakit hati asalkan kau bahagia bila bersama aku. tapi....... kau ada perempuan lain ke selain aku???? kalau betul apa yang aku rasa, aku paham layanan kau terhadap aku sekarang. hish!! air mata ni. hmmm. its okay. kalau kau boleh bahagia tanpa aku, aku lepaskan kau. kau pergilah. aku pasti kau pasti bahagia bila bersama orang lain. tentang aku?? takpe. aku dah besar, aku kuat kan. kalau kau setia terhadap diri aku. thanks. aku cukup bahagia. bahagia bila kau setia terhadap janji2 kau dulu. hmmm. aku bosan dengan perasaan aku. selalu sedih. k la. bye

Sunday, 1 April 2012

you!

salam.
apis sayang. i will love you and always waiting you for a thousand years. no matter what it is. saya takde harta nak bagi kat awak supaya awak terus berada di samping saya, but i only have one heart that will always for you. before that, saya minta maaf kalau dulu saya bukan seorang kekasih yang baik terhadap awak. tapi percayalah kasih saya, sayang saya, janji janji yang saya nak sehidup semati bersama awak... takkan pernah berubah sampai sekarang. saya tak mintak untuk awak jadi macam dulu, tapi cukuplah sekadar iklas menyayangi dan menghargai saya. terima saya seadanya. itu sudah cukup membuat saya bahagia.
saya selalu berdoa yang awak adalah jodoh saya. DAN kalau awak bukan jodoh saya, saya terima. mungkin saya bukan yang terbaik untuk awak. mencintai tak semesti memiliki.
last entry yang akan saya tulis dalam blog ni. is everythin' all about you. one guys that always put a thousand smile on my faces. im sorry if i cant stop from loving you.
always love you baby.
xoxo
THE END